خانه > مطالب علمی > چند مقاله – ۴

چند مقاله – ۴

ادامه معرفی مقالات مربوط به سولفور موستارد از همکاران داخل کشور در سال ۲۰۱۰- مجددا از اینکه طبق روال قبلی، اسامی به اختصار و بدون القاب است عذرخواهی میکنم
• قابیلی و همکاران در مقاله خود اثرات پاتولوژیک کوتاه مدت و درازمدت سولفور موستارد را جمع¬بندی کرده اند و مهمترین مشکل درازمدت را مشکلات ریوی دانسته اند.
• ابوالقاسمی و همکاران اختلالات فیریکی کودکانی که پدرانشان در معرض سولفور موستارد بوده اند را مورد مطالعه قرار داده و بالاتر بودن این اختلالات را گزارش کرده اند.
مقاله ابراهیمی و همکاران به NGAL (لیپوکالین مرتبط با با ژلاتیناز نوتروفیلی – Neutrophil Gelatinase-associated Lipocalin 2) مربوط است که می تواند در محافظت در مقابل استرس اکسیداتیو موثر باشد. این مطالعه در ده فرد نرمال و ۲۰ نفر دچار COPD ناشی از سولفور موستارد انجام شده و مشاهده شده است که میزان NGAL در افراد شیمیائی چند برابر بیشتر از افراد نرمال است (RT-PCR) ولی با روش ایمونوهیستوشیمی افزایش میزان این پروتئین دیده نشد.
• قانعی و همکاران استفاده از هلیوم:اکسیژن را در درمان افراد شیمیائی (noninvasive positive-pressure ventilation) در مقایسه با هوا:اکسیژن مورد مطالعه قرار داده اند.
• نادری و همکاران، میزان تخریب کلاژن در شرایط آزمایشگاهی توسط انزیم کلاژناز را در حضور و غیاب سولفور موستارد بررسی کرده اند.
امیدوارم در هفته آینده بتوانم چند مقاله خارجی مفید را هم در این زمینه معرفی کنم

Categories: مطالب علمی Tags:
  1. دکتر شهریار پورفرزام
    ۲۸ آذر ۱۳۸۹ در ۲۱:۲۹ | #1

    با تشکر در مورد مقاله ابراهیمی در مورد NGAL در نتیجه گیری گفته شده در نمونه ها پدیده فعال ایمونولوژیک مشاهده نشده است اگر ممکن بود در این مورد توضیح بیشتری بدهید.

  2. دکتر رویا یارایی
    ۲۹ آذر ۱۳۸۹ در ۱۲:۳۶ | #2

    با تشکر از دقت شما که باعث شد مجدد به مقاله نگاهی بکنم. در این تحقیق میزان mRNA مربوط به پروتئین NGAL در اپی تلیال برونش چند برابر شد ولی با ایمنوهیستوشیمی تائید نشد، یعنی افزایش حضور پروتئین در بافت دیده نشد. متن را بر این اساس کمی اصلاح کردم. ممنون

  1. بدون بازتاب