بایگانی

بایگانی آذر

جلسه گروه

جلسه امروز گروه راس ساعت ۸ در محل همیشگی تشکیل شد امروز در مورد تاریخ همایش سردشت صحبت شد ومقرر شد تا با هماهنگی دکتر سروش آخر سال یا اوائل سال آینده تعیین گردد. یک همایش در تیر ماه ۹۰  توسط انجمن دفاع از مصدومین شیمیایی و پژوهشکده جانبازان تشکیل میشود که فرصت خوبی برای ارائه نتایج طرح سردشت است. و اما در حاشیه جلسه غیبت چند تن از همکاران بود. در جلسه آینده مقالات مروری فارسی ارائه خواهد شد.

یک حدیث

اگر همکاران گرامی به خاطر داشته باشند در یکی از جلسات اولیه در شروع نوشتن مقالات طرح ، بنده حدیثی را از مولای متقیان علی (ع)در جلسه ذکر کردم تا برای خودم و همکاران چراغ راهنمایی باشد برای تلاش بی وقفه و صبر و استقامت در رسیدن به نتیجه . چند روز پیش به طور اتفاقی وقتی دنبال فایلی می گشتم در فایلهایم این حدیث را یافتم احساس کردم شاید الان بیش از همیشه به آن نیاز داریم تا با توکل به خدا وند متعال و استمداد از ائمه معصومین (س) که همواره در مسیر این طرح ( و البته در تمام مسیر ها زندگی ) حامی مان بوده اند محکم و استوار تا رسیدن به نتیجه مطلوب و هدف غایی پیش برویم . به همین دلیل جهت یاد آوری به خودم و همکاران عزیزآن را در اینجا آوردم
حضرت علی (ع) می فرمایند:

الْعَمَلَ الْعَمَلَ، ثُمَّ النِّهَایَهَ النِّهَایَهَ، وَالاْاسْتِقَامَهَ الاِسْتِقَامَهَ، ثُمَّ الصَّبْرَ الصَّبْرَ، وَالْوَرَعَ الْوَرَعَ! «إِنَّ لَکُمْ نِهَایَهً فَانْتَهُوا إِلَى نِهَایَتِکُمْ»، وَ إِنَّ لَکُمْ عَلَماً فَاهْتَدُوا بِعَلَمِکُمْ، وَ إِنَّ لِلاْاسْلاَمِ غَایَهً فَانْتَهُوا إِلى غَایَتِهِ، وَاخْرُجُوا إِلَى اللهِ بِمَا افْتَرَضَ عَلَیْکُمْ مِنْ حَقِّهِ، وَ بَیَّنَ لَکُمْ مِنْ وَظَائِفِهِ. أَنَا شَاهِدٌ لَکُمْ، وَ حَجِیجٌ یَوْمَ الْقِیَامَهِ عَنْکُمْ.

بخشی از خطبه ۱۷۶ نهج البلاغه

عمل کنید، عمل کنید ; سپس به پایان رسانید، به پایان رسانید، اعتدال، اعتدال ; سپس شکیبایى، شکیبایى ; و پارسایى، پارسایى. (بدانید) براى شما پایان و مقصدى است ; خود را به آن برسانید و براى شما نشانه اى قرار داده شده; به وسیله آن راه را پیدا کنید و اسلام هدفى دارد به هدف آن برسید. با انجام دادن فرایضى که خدا بر شماست و وظایفى که براى شما تبیین کرده، حق او را ادا کنید که (اگر چنین کنید) من مدافع شما در روز قیامت خواهم بود!(ترجمه آیت الله مکارم شیرازی)

حضرت ایت الله مکارم شیرازی در شرح این خطبه می نویسد:

“این مراحل پنج گانه که امام(علیه السلام) در این گفتار کوتاه بیان فرموده است، در حقیقت عصاره برنامه سیر و سلوک الى الله و تکامل انسان مطرح شده است.”

Categories: اخلاق, خاطرات Tags:

چند مقاله -۲

با عذرخواهی از همکاران که به دلیل کلاسهای فوق العاده هفته قبل نتوانستم طبق روال مطلب را ادامه دهم، این هفته با گذاشتن دو مطلب انشاءاله جبران میکنم. صرفا مقالات ۲۰۱۰ (صرف نظر از مقالات همکاران مرکز) را معرفی میکنم، اسامی افراد بدون ذکر القاب خواهد آمد و از محققین داخل کشور شروع میکنم.

• حسنخانی و همکاران . مقاله ای در مورد مشکلاتی که آسیب دیدگان شیمیائی با آنها مواجهند ارائه کرده و همچنین در مقاله دیگر، تحقیقی در مورد کیفیت زندگی آسیب دیدگان شیمیائی و اهمیت اعتقادات مذهبی در مقابله با مشکلات مربوطه را گزارش (مقاله کامل) کرده اند.
• شهرتی و همکاران مقادیر گلوتاتیون (آنتی اکسیدان) و مالون دالدهاید (پرواکسیدان) را در سرم ۲۵۰ نفر با یکبار برخورد با خردل (دارای مشکلات خفیف یا شدید ریوی از نوع آسیبهای تاخیری) و ۶۰ فرد سالم سنجیده و گزارش (مقاله کامل) کرده اند. گلوتاتیون (آنتی اکسیدان) در گروه کنترل بالاتر از گروهی است که مشکلات شدید دارند ولی MDA در بیماران شدید بالاتر از کنترل است، یعنی وضعیت اکسیدان-آنتی اکسیدان در این افراد تغییر کرده است.
• جعفری و قانعی اثرات دراز مدت SM را در ۵۴ بیمار و ۲۵ کنترل از نظر وضعیت استرس اکسیداتیو مورد مطالعه قرار داده اند. فاکتورهای مورد بررسی شامل سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در لاواژ ریه، پلاسما و اریتروسیتها بوده و نتایج نشان داده که مقادیر در گروه بیمار بالاتر بوده است.
• شهرتی و همکاران فعالیت و فنوتیپ آلفا-یک آنتی تریپسین در پلاسما را در مقاله خود مورد توجه قرار داده اند. ۱۰۰ نفر شیمیائی دارای مشکلات ریوی با گروه کنترل سالم (طبیعی) مقایسه شده اند. فعالیت آلفا-یک آنتی تریپسین (مهار کننده پروتئاز) در گروه کنترل بیشتر بود ولی تفاوت فنوتیپی مشاهده نشد.
• جعفری و همکاران میان کنش سولفور موستارد با کروماتین کبد رت (با تفکیک کروماتین در وضعیتهای مختلف) بررسی و اثرات وابسته به دوز آن را گزارش کرده اند.
ادامه دارد …

Categories: مطالب علمی Tags:

جلسه گروه

با یک جلسه تاخیر دیروز جلسه گروه در محل همیشگی تشکیل شد.بحث اصلی تعیین یک ضرب الاجل زمانی برای تهیه مقالات سری جدید بودکه مقرر شد مقالات اولیه تا پانزدهم دیماه اماده شود. (البته به شرطها و شروطها و مهندس من شروطها!!) عدم حضور دکتر سروش باعث شد تا تصمیم گیری در چند مورد به تعویق افتد. در مورد تهیه یک مقاله مروری بنا شد تا جلسه اینده هر یک از اعضا مطلب مقدماتی در حیطه تخصص خود تهیه و ارائه نماید شخصا معتقدم که همزمانی آن با تهیه مقالات این کار را عملا غیر ممکن میکند. ازنکات حاشیه ای جلسه راه اندازی اینترنت مرکز ، تبلیغات در مورد سایت حاضر، و تغذیه رایگان گروه به همت دکتر فلاحی بود.!!

Categories: جلسات گروه, گروه Tags:

اینترلوکین ۶ در جانبازان شیمیایی

در مجله International Journal of Chronic Obstructive Pulmonary Disease سپتامبر ۲۰۱۰ مقاله ای از گروه تحقیقاتی بیماریهای ریوی و سل دانشگاه مشهد به چاپ رسیده است. این مقاله سطح سرمی اینترلوکین ۶ را در ۵۰ بیمار شیمیایی با  stable copd  با گروه کنترل مقایسه نموده و ارتبط معنی داری  در افزایش سطح سرمی اینتر لوکین ۶  گزارش نموده است. همچنین بین سطح سرمی اینترلوکین وBODE INDEX و  SGHQ score   و GOLD Classification   ارتباط معنی داری وجود داشته است. مغایرت این یافته ها با یافته های مطالعه مشابه گروه ما در بحث ذکر گردیده است. به نظر میرسد بعد از مقاله گروه ما  سطح سرمی اینترلوکین ها  مورد توحه قرار گرفته باشد. هم چنین باید خود را برای پاسخ گویی و دفاع از یافته ها آماده نماییم. اصل مقاله را میتوانید از اینجا دریافت نمایید.

Categories: مطالب علمی Tags:

چند مقاله -۱

مقاله ای در ارتباط با آسیبهای ریوی ناشی از سولفور موستارد توجهم را جلب کرد، قسمت عمده مقاله به آسیبهای حاد و جنبه های درمانی آن پرداخته ولی در مقدمه یکی دو پاراگراف را به مشکلات مزمن در ریه اختصاص داده که به نظرم مطالعه این قسمت جالب است البته عمده رفرنس هایش در این بخش مقالاتی از محققین ایرانی (از جمله مقالات سردشت) است. مقاله در (Pulmonary Pharmacology and Therapeutics – 2010) چاپ شده است. نکته جالب این است که از بین اطلاعات ما آن بخشی که افزایش سایتوکاینها بود انتخاب کرده و بقیه اشاره ای نشده است.
به نظرم رسید که خوب است جدیدترین مقالات مرتبط با کارهای ما در جلسات گروه یا در اینجا معرفی شود. سرعت انتشار مطالب علمی بسیار بالاست و خیلی آسان ممکن است از مطالب جدید بی خبر بمانیم. با مقالات مروری که تا حدی در ارتباط با کار ما هستند و در سال ۲۰۱۰ (تا این تاریخ) چاپ شده اند شروع میکنم:
• دکتر قانعی و هرندی در مورد کارسینوژنیسیته سولفور موستارد در ریه یک مقاله مروری دارند.
• Milhorn و همکاران هم در این مقاله مدل آسیب چشمی با سولفور موستارد را در خرگوش ایجاد کرده و بررسی های بافت شناسی و درمانی روی آن انجام داده اند. به اثرات مزمن و نحوه پیشرفت مشکلات چشمی هم توجه داشته اند ( قابل توجه)
• نقش اکسیدان ها و آنتی اکسیدان ها در آسیبهای ناشی از سولفور موستارد توسط Laskin و همکاران در این مقاله مرور شده است.
• ردیابی مقادیر جزئی گازهای شیمیائی و همینطور مارکرهای بیولوژیکی در مقاله Black خیلی مختصر اشاره شده است.
• مکانیسمهای ایجاد تاول در برخورد پوستی با خردل هم توسط Shakarjian و همکاران اینجا ارائه شده است (آسیب حاد).
سعی میکنم این مبحث را در اینجا یا در جلسات گروه ادامه بدهم.

Categories: مطالب علمی Tags:

امان از مهندس

ازحدود چهار هفته قبل که آمار مورد نیاز مقاله را از مهندس نقی زاده درخواست کردم هنوز این آمار به دستم نرسیده است. کارهای مربوط به مقاله شدیدا به تاخیر افتاده و پاسخگوی تذکرات خانم دکتر غضنفری در مورد تسریع در امر مقالات نیستم ظاهرا جلسه سه شنبه آینده نیز تشکیل نمیشود(از قول خانم مهدوی) وبا این حساب تا دو سه هفته دیگر خبری از اطلاعات مورد نیاز نیست.اینجاست که باید گفت : “امان از مهندس”

Categories: جلسات گروه, گروه Tags:

ایمنی شناسی معنوی -۲

خدا را شکر بالاخره بعد از چند روز این موضوع مورد توجه کسی قرار گرفت . ضمن تشکر از همکاران با پاسخ و بی پاسخ  امیدوارم این کم لطفی نسبت به مطالب مطرح شده ناشی از مشغله فراوان همکاران گرامی در نوشتن مقالات و تحلیل نتایج  بدست آمده از طرحها باشد.
ولی با توجه به ایام مبارک ذالحجه و لزوم توجه بیشتر به شناخت و تقویت سیستم دفاعی روح و روان در سایه برکات این ایام امیدوارم همکاران وقت کوچکی را به این موضوع اختصاص دهند و در تقویت این بحث همکاری نمایند.

Categories: اخلاق Tags:

یاد سردشت

همیشه زیبایی جاده ارومیه به سردشت مرا به خود مشغول میکند.به خصوص مسیر پیرانشهر . برای من که قبلا بارها این جاده را در شب، روزهای برفی طی کرده بودم این بار در ظهر تابستان و هوای آفتابی جلوه دیگری داشت.تپه های انگور ، شلوارهای جافی ، سربندها،کوههای مرتفع وجاده پر پیچ نزدیک سردشت ونظرات  دکترقاسمی در مورد انگورها “عجب انگورای خرکی است!!” همه وهمه لحظاتی است که در حافظه ام حک شده است.

Categories: خاطرات, گروه Tags:

در ارتباط با ایمنی شناسی معنوی

بحث جالبی است که از زوایای مختلفی میشود به آن پرداخت، اولین چیزی که به ذهن میرسد شناخت است: برای حفظ سلامت روان باید آن را و همینطور عوامل آسیب رسان به آن را بشناسیم و همین شناخت خودش منشاء سلامت روح و رشد آن است (من عرف نفسه فقد عرف ربه).

ولی موضوعی که تذکرش به نظرم مهمتر می آید وجود تعادل و توازن در سیستم ایمنی و پاسخهای آن است، همانطور که به هم خوردن مثلا پاسخهای Th1/Th2 میتواند منجر به بیماری یا شرایط نامطلوب شود یا کم شدن و زیاد شدن بیش از اندازه هر یک از سلولها و ملکولها (در حدی که توسط بقیه قابل جبران نباشد)، عوارضی به دنبال دارد؛ باید در ارتباط با سلامت روان نیز حفظ تعادل را جدی بگیریم، یک بعد از وجود انسان (که دارای ابعاد وجودی متعدد و متنوعی است) را کاملا از یاد نبریم و بجایش جنبه های غیرمهم را جایگزین نکنیم. افراط و تفریط در هر زمینه ای زیانبار است و حفظ تعادل یا به عبارتی میانه روی خودش یک اصل است که البته در متون دینی هم دیده میشود که در همه زمینه ها حتی عبادات هم رعایت اعتدال توصیه شده است.

Categories: اخلاق Tags: